2012. szeptember 30., vasárnap

MAC Preview bemutató ... képekben

Megint MAC-es bemutatón jártam, ezúttal az Arénában.


Két új kollekciót (Marilyn Monroe és Carine Roitfeld) és egy olajos, kombinált bőrre való bázist mutattak be nekünk. Nem akarok túl sok szót fecsérelni a kollekciókra, elég sok infót kaptatok már róla másoktól (Suzy, Calo(z), Lolly), inkább csak egy-két plusz érdekességet, személyes véleményt szeretnék elmondani, megmutatni nektek.

Marilyn Monroe kollekció bemutatója:
Marilyn Monroe kollekció, picit hiányosan
Mac Marilyn Monroe rúzsok - Pure Zen, Scarlet Ibis, Charmed I'm Sure, Love Goddess (egy hiányzik)
Felül: MAC MM szehéjpúderek (egy hiányzik), alul: The Perfect Cheek pirosító & a Beauty Powder
A bemutató sminket Makkai Krisztián készítette el
Az elkészült smink ... szemből
... és oldalról

Én őszintén szólva nem vagyok oda ezért a kollekcióért, (se Marilynért). A szemhéjpúderek nekem túl semmilyennek tűntek, a piros rúzsokat nem igazán szeretem, és több terméket meg lehet venni olcsóbban M.M.-s csomagolás nélkül is. 

Vannak benne nagyon szép termékek is, például a Pure Zen rúzs, és a The Perfect Cheek pirosító, de a Pure Zen rúzs benne van a Cremesheen+pearl kollekcióban is, ami állandó, és bármikor máskor meg tudom venni, a pirosító pedig nem volt nélkülözhetetlen számomra. 

Az az igazság, hogy ezt a kollekciót tényleg csak igazán fanatikusoknak, gyűjtőknek találták ki, ezért is van az, hogy csak nagyon kevés számú termék érkezett belőlük, egy két termék már a preview-on el is fogyott, így csak a legfanatikusabb rajongóknak fog jutni belőlük.


A Carine Roitfeld kollekció bemutatója:


Ez a kollekció sokkal jobban bejött nekem, az egész sokkal jobban illik hozzám, a személyiségemhez. Állítólag ez a hölgy legtöbbször füstös sminket visel, és az sem zavarja, hogyha az nem túl tökéletesen az ujjával készíti el.

Krisztián bemutatta az egyik lányon, hogyan kell gyorsan és egyszerűen füstös szemet készíteni az egyik palettával.




Nagyon tetszett a smink, mert tényleg nagyon jól állt ennek a lánynak. A paletta aljában lévő krémes bronzosító és a Tropical Mist rúzs pedig tökéletesen passzol a füstös szemfestéshez.

Ezután mindenkin kitört a Smokey-láz, mindenki szerette volna kipróbálni valamelyik palettát... Egy másik lányt is sikerült elkapnom, a sminkelés után. :)

Pár szó a palettákról: 

Nagyon praktikusnak tartom ezt a palettát, mert szinte ezzel az egy termékkel egy komplett smink elkészíthető, és könnyen, biztonságosan bárhova magunkkal tudjuk vinni. A baloldali Desert Camouflage paletta inkább fényes árnyalatokat, a jobboldali Jungle Camoufalge paletta pedig inkább matt árnyalatokat tartalmaz. Nekem a Jungle nem igazán tetszett, de a Desert annál inkább.


MAC Desert Camouflage Kit
Mindkét kitben szerepel a Carbon nevű matt fekete szemhéjfesték, ami egy kicsit vitatott termék a pigmentációja miatt (pl. Temptalia is lehúzta), de én úgy gondolom, hogy ehhez a füstös hatáshoz ez éppen tökéletes. Sokkal könnyebben lehet egy kevésbé pigmentált feketével "füstölni", mint egy erősen pigmentálttal, ráadásul építhető, tehát meg lehet erősíteni a színt, ott ahol szeretnénk, de nem kerül túl sok oda, ahol viszont nem szeretnénk.


Az Kit-ek aljában lévő krémes bronzosítók a Pro Sculpting krémekre hasonlítottak. Nagyon tetszett a Desert paletta, de vannak ilyesmi szemhéjpúdereim is, és a Pure Sculpture krémet is megvettem, ezért nem akartam ezt is megvenni. Illetve nem igaz, dehogyisnem akartam ... de muszáj volt lebeszélnem magam róla ... :( Viszont annak akinek még nincsenek ilyen szemhéjpúderei, vagy ilyen krémes bronzosítója, annak nagyon ajánlom, mert rettentően praktikus, és jól kihasználható szerintem.


Ti mit gondoltok erről a két kollekcióról? Tetszik valami nektek belőle?

2012. szeptember 28., péntek

A nagy mü...

Elkészültek az új körmeim ... nadddon szépek lettek :)


A barátnőm igazi őstehetség. Most csinált először csillámos körmöt, és akrillal festett díszítést is. :)
És mindez csupán 5 óráig tartott :D ;)


Én imádom. Nagyon illik hozzám ...Nektek hogy tetszik?

Lakkció

Ezekhez az igencsak nyárias színű lakkokhoz 299Ft-os áron jutottam hozzá...


Őszre egy nem igazán tudom elképzelni ezeket az élénk színeket a kezemen, de esetleg mintát rajzolni vele, vagy valamilyen őszíesebb szín kiegészítőjeként nagyon jó lesz.

Színek:

Catrice - Coolibri kollekció -  03 Abloom
Essence - Miami Roller Girl - 01 Bienvenido A Miami
Essence - Miami Roller Girl - 02 Miami P'ink (nagy kedvenc)
Essence - Miami Roller Girl - 04 Miami Heat




Tudom nem tökéletes a lakkozás ... meg elég rondán nagyok már a körmeim ... de gondoltam azért megmutatom őket körmön is. Ma megyek egyébként "körmöshöz" azaz a barátnőmhöz, aki majd megcsinálja a körmeimet.

Érdemes körülnézni a Rossmannban, nagyon jó akciókat lehet kifogni, 299-ért már kaphatunk Catrice és Essence cuccokat is, de láttam például 99Ft-ért Essence szemceruzát is.


Ti vettetek valamit a mostani akcióban?

2012. szeptember 19., szerda

Kémkedésem az Il Makiage-nál

Ma megint voltam egy ingyenes sminkelésen az Il Makiage-nál. Unatkoztam, aztán úgy gondoltam hátha tanulhatok belőle valamit, elmegyek. Nos a tanulás nem nagyon jött össze...
Leírom hogyan zajlott az egész...
Először nyaggatnak telefonon, majd amikor leegyeztetik az időpontot veled, akkor utána is nyaggatnak, hogy ugye tuti ott leszel, mert külön hozzád hívnak egy sminkest, és nehogy szegény sminkes ott álljon egyedül ... hát persze :) ezeken csak mosolygok természetesen.

Megérkezel, időpontra, kitöltetnek veled egy adatlapot, de természetesen hiába érkeztél időpontra, ígyis-úgyis megváratnak. Én erre rutinosan fel voltam készülve, úgyhogy könyvvel készültem.

Az adatlapon fel kell tüntetni, hogy mi a kedvenc színed, utána esetleg (jó esetben) meg is kérdezik, hogy milyen színű és stílusú sminket szeretnél, de végül úgyis a sminkes dönti el önkényesen, hogy ő mit akar. Hozzáteszem, ezzel alapvetően nincs baj akkor, hogyha igyekszik a te színeidhez, egyéniségedhez igazítani a sminket, de nem erről van szó, teljesen önkényesen zajlik az egész.

Én direkt fel akartam adni a leckét, és azt mondtam, hogy pink vagy narancs, esetleg zöld-kék szemeket szeretnék, aztán azt mondta, hogy akkor kék lesz, vagyis inkább legyen lila. Mondtam, hogy esetleg bordó is lehet, erre oké akkor lila lesz. :)
Hát mondom, oké persze mi más? :)

A következő dolog ami kicsit meglepett, hogy ugyanazt az alapozót amit eddig is hiper szuper alapozóként árultak, most hirtelen átminősítették színezett hidratáló krémre, mert ugye most a BB krémek miatt az a menő.

Tehát kaptam egy alapot, egy kis púdert, lila szemfestést, szempillaspirált, bordó pirosítót, meg egy kis szájfényt azt szevasz...

Az alapozó persze mindenre jó, korrektornak is, nappali krémnek is, szemhéjpúder alá is ... Nos nem nem jó, ugyanis amikor hazaértem pár órával később az egész szemhéjpúder egy szép csíkban gyűlt össze a szememen. Ráadásul az egész sminkelést megszenvedtem, komolyan mondom szinte fájt néha..

A következő dolog ami meglepett, hogy nem saját ecseteiket használta a sminkes, hanem Bősz, Sigma, és Essence(!) ecseteket. Ez alapvetően nem baj végülis, csak furcsa. Azt sugallja, hogy nem hisz a saját ecseteiben ...

Aztán kész a smink, a sminkes nagy nehezen rámásolja a termékek nevét amit használt egy lapra, közben husszor elfelejti. Majd odavezet a pulthoz, ahol persze nekem rögtön meg kéne vennem belőle valamit. Mondja a neveket a kedves eladó hölgy pedig kipakol egy csomó cuccot. Na hát a vicc itt az volt, hogy amit használt az nem volt, ezért valami hasonlót rakott ki az eladócsaj. De tényleg az alapozón kivűl semmiből nem volt ugyanaz.

Ezzel kapcsolatban azt nem értem, hogy hogyan vegyek meg bármit is, amit ki se tudtam próbálni, hiszen nem ugyanazt a színt akarják eladni, amit feltettek nekem? A másik problémám az, hogy nem abból sminkeltek ki, amit én választottam, szóval mi a fenének vegyek meg bármit is, ami valaki más ízlésének felel meg? És miért vennék meg egy alapozót nagyjából egy tízesért, amiről nem tudom, hogy megfelel-e a bőrtípusomnak, milyen a fedése, milyen a tartóssága, és még csak abban se vagyok biztos, hogy ez a megfelelő szín?

Én közben az ecsetekről kérdezősködtem, mert érdekelt, hogy miért nem azokat használják, de meg se mutatták az összeset csak egy alapozó és egy kontúr ecsetet. Tényleg nem értem ... ha látják és hallják, hogy az érdekel, akkor miért nem próbálják azt eladni nekem? Döbbenet.... és döbbenet volt amikor az alapozó ecset tokján megláttam a Peggy Sage márkajelzést ... Nem akartam elhinni .... most persze ez az ecset 7500 helyett csak 6000 be kerülne, hurrrá! Közben ott zakatolt a fejemben végig az, hogy a PS-ben ugyanez 2500. Tényleg nem akartam elhinni, hogy ezt csinálják.

Megköszöntem, mondtam hogy nem veszek semmit, mert túl drágának tartom. Ami igaz is, főleg, hogy nem állt szándékomban se alapozót venni, se olyan szemhéjpúdert, amire nem is vágytam ... Abszurd az egész. Persze innentől kezdve persze lekezelőek voltak velem, de komolyan, mintha ez előírás lenne náluk, ha nem veszel semmit menj a fenébe, és úgy néznek rád, mintha bűnöző lennél.

Nos ezután szinte rohantam át a Peggy Sage-be megnézni, hogy tényleg az ő ecseteiket árulják-e az Il Makiage-ban háromszoros áron. Szerencsére nem, legalább ennyi pozitív van a dologban, hogy a feltételezett negatív nem igaz. :) Jó,mi? Szóval nem tudom, hogyan került a PS-es logóval ellátott tok arra az ecsetre, de legalább nem ugyanaz, az ecset, amit megkapunk olcsóbban is, de aztán ki tudja...

Nos ez az esetem az Il Makiagenál. Én inkább kíváncsiságból mentem el, és senkinek sem ajánlom, akinek nincsenek ilyen szadista hajlamai mint nekem.

Hozzáteszem volt már jobb élményem is ezzel a céggel, pl az "Egyéni sminktanfolyam", de én ezt a céget egyre inkább elítélem. Teljesen rosszul állnak a vevőkhöz, nem is próbálják megismerni a vevői igényeket, egyszerűen abnormális módon, erőszakosan rád akarnak kényszeríteni valamit ami neked nem kell. Ha esetleg ilyesmire mennétek el, ne hagyjátok ezt semmiképp!

Egyébként mostmár az Alleeban is van standjuk, "Hurrá!" már ott se fognak békén hagyni ...


Nektek milyen tapasztalatotok van a céggel? Jó vagy inkább rossz? Ti mit reagáltok az ilyen típusú eladókra?

Sigma ecsetek könnyen elérhetöen

Vééégre itthon is könnyen beszerezhetőek a Sigma ecsetei a Make Up Plázából. Az áruk is égsz rendben van, nem sokkal kerülnek többe, mint eredetileg, de viszont így annak is elérhető, aki nem tud PayPallal fizetni, vagy fél külföldről rendelni.

Egyenlőre a legnépszerűbb ecsetekből válogathatunk, de biztos vagyok benne, hogy bővíteni fogják a kínálatot.

Jelenleg kaphatóak:

F80 Flat kabukiecset: 5400 .-
F60 Alapozóecset: 4600.-
E40 Satírozóecset: 3600.-
E25 Fehér Satírozóecset: 2990.-
E30 Ceruzaecset: 2990.-
E70 Ferde ecset: 2990.-
E20 Rövid szőrű ecset: 2990.-
E15 Lapos kontúrecset: 2990.-
E55 Szemhéjpúderecset: 2990.-


Az F80-ason és az E15-ös ecseten kívül mindegyikkel van tapasztalatom, és mindegyik szuper. Ezek az ecsetek helyettünk sminkelnek. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.


Update: ezenkívűl kaphatóak különböző készletek is, illetve ecsettartók, paletták is. Azt hiszem így már bőven van miből válogatni. ;)

Ti rendelni fogtok? Vagy szerintetek jobban megéri közvetlenül a Sigmától rendelni?
Jobban szeretitek a magyar webshopokat mint a külföldieket?

2012. szeptember 16., vasárnap

Ha eltünnének a sminkcuccaim TAG

Missglamorazzi-nál láttam ezt a TAG-et méghozzá 10 Products I Would Repurchase TAG néven, ami arról szól, hogyha eltűnnének a sminkcuccaim, mi lenne az a tíz termék, amit először újravásárolnék. Még belegondolni is szörnyű, hogy milyen lenne ha megtörténne, de megpróbáltam kiválogatni a 10 legkedvesebb termékemet, méghozzá úgy, hogy egy teljes smink elkészíthető legyen vele. Nem volt egyszerű ...


1. Alapozó: Max Factor Color Adapt alapozó, méghozzá azért, mert jó a fedése, könnyen kezelhető, kézzel is szépen el lehet dolgozni, és az én vegyes bőrömre is nagyon jó, mert matt hatást eredményez. Az előbbi képen nem látszódik, hogy erről az alapozóról van szó, mert leszedtem róla a fóliát, egyrészt azért, mert kicsit fel volt tépődve, másrészt meg azért, mert így sokkal jobban látszik, hogy mennyi van benne. Én a 70 Natural színt használom nyáron, és a 40-es árnyalatot télen.


2. Korrektor: MAC Select Moisturecover NW20, ezt szeretem a szemem alá használni a legjobban ... máshova nem használnék korrektort, arra elég lenne az alapozó.

3. Púder: Rimmel Stay Matte púder, mert egyszerűen ez a legjobb ... már a harmadikat használom belőle.

(4. Pirosító: nem tudtam megnevezni olyan pirosítót, ami nélkülözhetetlen lenne számomra, nem lenne benne az első tíz termékben egyik sem amit újravennék, de valószínűleg az első tíz újravásárolt termék után megvenném a NARS Orgasm pirosítót és nem is lenne szükségem másra. :))

5. Bronzosító: Nekem az Essence sötétebb színű matt bronzosítója nagyon bevált, de bármi ilyesmi színű bronzosító is ugyanúgy megfelelne szerintem. Mivel pirosítóm nem lenne, ezt használnám az arccsontomra.

6. Szemhéjpúder: Nos ez az ami a leginkább hiányozna, nekem ettől smink a smink, enélkül az egész nem ér semmit. Természetesen ilyen esetben egy paletta vásárlása lenne a legjobb döntés, hiszen abban egy csomó szín van, és többféle smink is elkészíthető vele. Az első gondolatom a Naked volt, ami persze csodás, mindenki imádja, és többféle változatú szemfestés is elkészíthető vele, sokoldalú darab. De aztán ránéztem a szemhéjpúderekre, és rájöttem, hogy ez nem elég, hiányoznak a SZÍNek. Lehetetlen lenne számomra, ha csak ezt kellene használnom, úgyhogy a 15th Anniversary palettát is mellé tettem, és ez a kettő együtt szuper, és elegendő is lenne. (Kérlek ne kérdezze meg senki, hogy akkor minek az összes többi ... ) Szóval mivel pirosítót nem választottam, ezért két paletta is belefér a keretbe.


7. Szemceruza: fekete Avon SuperShock szemceruza (gel-liner). Szuperintenzív, szupertartós, azt hiszem ez is már a harmadik.

8. Szempillaspirál: MAX Factor False Lash Effect, tök mindegy azon belül milyen, nyilván a legújabbat venném meg. Tudom, hogy ez egy elég megosztó spirál, sokan nem szeretik, de nekem ez már a ki tudja hanyadik ilyen típusú spirálom (ha a színt és pontos fajtét nem nézzük a FL-on belül). Szóval én szeretem. (De azért ezt hozzá kell tenni, hogy nagyjából egy centisek a szempilláim, és feketék, szóval alapból szerencsés vagyok, így nem kell rá sok tunning.)

9. Rúzs: Oh hát ezen nagyon sokat gondolkoztam, mert imádom a rúzsokat. Biztos voltam benne, hogy MAC rúzs lesz a kiválasztott, de sokat vaciláltam, hogy melyik legyen, végül az új Coral Bliss árnyalat mellett döntöttem. Egyszerűen csak simán szuper. :)

10. Szemhéjpúder alapozó: Mac Soft Ochre Paint Pot. Ezt kevesebben ismerik, és kevesebben használják mint a Painterlyt, de nekem ez jobban passzol a színemhez, a bőröm árnyalatához. Lehet, hogy kiakadtok, de akár korrektort is tudok vele helyettesíteni, ha valami vészhelyzet van.

+1. Egy kicsit csalok, mert hiába veszek bármit, hogyha nincs meg a Sigma E25-ös ecsetem, akkor az egész nem ér semmit. Ezzel akár korrektort is fel tudok vinni, de ez a legjobb a szemhéjpúder satírozására is, illetve szintén el tudom képzelni a highlight felviteléhez, illetve a kontúr megrajzolásához. (Persze csak akkor, hogyha az ecseteim is eltűntek ;) )

Szóval, én innen kezdeném újra, hogyha muszáj lenne. Ti mit vennétek újra akkor, hogyha eltűnne mindenetek? Melyik lenne az a 10 termék, ami minden idők kedvence nálatok?

2012. szeptember 1., szombat

Költségcsökkentési tervezet

A szépség ára - mennyibe kerül a szépség havonta? címmel már írtam egy bejegyzést korábban, melyben azt próbáltam kalkulálgatni, hogy vajon mennyit költenek a nők havonta átlagosan szépségápolásra. 

 

Megosztottam veletek, hogy én ha mindent elvégeznék minden hónapban amit szeretnék, akkor mennyit költenék havonta. Én se költök ennyit egyfolytában, de ha szeretném folyamatosan karban tartani vagy tartatni magamat, akkor ez bizony kb. 20-25 ezer forintba kerülne nekem havonta. Nagyon sokan azt jeleztétek vissza különböző helyeken, hogy ezt nagyon soknak tartjátok, és, hogy ebből a legtöbb dolgot elvégzitek ingyen otthon magatoknak. Megerősítést nem igazán kaptam. 

Szeretném leszorítani ezt az összeget amennyire csak lehet, ezért elgondolkodtam, hogy min tudnék esetleg spórolni. 

A havi 10-15 ezer forintos edzések helyett vettem egy féléves bérletet egy fix helyre, amihez kuponnal nagyon jó áron lehet hozzájutni. Így fél évre előre már nem kell ezzel foglalkoznom, és folyamatosan fixen tudok járni edzeni valahova. 72000 Ft helyett most 16890 Ft-ért lehet megvenni ezt a bérletet. Ez havonta kb. 2800 Ft-ot jelent, amivel elég jelentős költséget takaríthatok meg.

Második lépés ... műköröm ... az írtam róla, hogy "Enélkül bizony lehet élni, de minek?", természetesen ezt viccnek szántam, most mégis úgy döntöttem, hogy lenövesztem, és egy jódarabig nem fogok műkörmöshöz járni.


A hajfestésen nem nagyon fogok tudni spórolni, mert valami borzalom, ahogy most kinéz. Egy ideig biztos kell festeni, amíg olyan árnyalatot nem ölt, ami már egészen nyugodtan lenöveszthető. Természetesen ezt nem fodrásznál, hanem itthon fogom végezni, ahogy eddig is. 

Viszont a hajamat ennél gyakrabban szeretném visszavágatni, mint ahogyan most csinálom, sokkal kevésbé megy úgy tönkre, szóval az kb. 3 havonta számolnom kell a hajvágás költségével is.



A gyanta ... jön az ősz, úgyhogy minek a lábgyanta ... :) természetesen csak viccelek. Ehhez ragaszkodom. Minden más módszerrel csúnya lesz a végeredmény, begyulladnak a szőrtüszőim. Úgyhogy ha nem is többször, de havonta ezzel egyszer számolnom kell. 

És a felhalmozott termékeimet igyekszem továbbra is használni. Nem veszek új termékeket addig amíg, nem használtam el az eddigiekből legalább egy párat. (Sampon, tusfürdő, hajápolási és hajformázó termékek,  tesiápolók, parfümök ... )

Ruhavásárlás: Itt az ősz, elárasztják az üzleteket az új kollekciók. Nem fogok bemenni sehova azért, hogy csak nézelődjek, hogy csak úgy vegyek valamit. Ha mégis szükségem lenne valamire, akkor céltudatosan közvetlenül oda megyek, és csak azt veszem meg. Ha mégis meglátok valamit, ami nagyon tetszik, nem veszem meg azonnal, hanem be fogom tartani az egy napos szabályt. De amikor meglátok valamit ami nagyon tetszik, az egy napos várakozás előtt még felpróbálom, hátha nem is olyan magamon mint amilyennek gondoltam, esetleg nem jó rám, nem áll jól, és akkor nem kell tovább gondolkodnom rajta.

Nagyjából így tervezem a továbbiakban a pénzköltést :)
Szerintem ez máris sokkal jobb így, mint ahogy eredetileg tervezve volt. Ti mit gondoltok? 
Van ötletetek, hogy hogyan tudnék még spórolni?

MAC Preview Night - 2012 Fall

A MAC Alleeban először került megrendezésre ilyen rendezvény, így végre én is hivatalos voltam egy Preview partyra :) Nagyon tetszett az egésznek a hangulata, mindenki ki volt csípve, az egész üzlet fel volt díszítve.

Idén szeptemberben elég sok mindennel készült a MAC. Ezeket a termékeket tekinthettük meg még megjelenés előtt. Minden egyes kollekciót külön bemutatták, majd körbeadogatták a termékeket, hogy közelebbről is szemügyre tudjuk őket venni.

A Cremesheen + Pearl kollekció szájfényei nem nagyon mozgatták meg a fantáziámat, de a rúzsaiba beleszerettem. Nagyon tetszik az a finish amit nyújtani tudnak, és hidratálják is az ajkakat. Különösen a Coral Bliss nevű rúzst ajánlom azok figyelmébe akik lemaradtak az Ever Hip vagy a Cut a Caper nevű rúzsokról, mert ez eléggé hasonlít ehhez a két színhez, főleg a nagyon kedvelt Ever Hip rúzsra. 



Az Office Hours nevű kollekció hosszantartó termékeket tartalmaz, amiket egész nap viselhetünk az irodában anélkül, hogy folyamatosan igazgatni kellene a sminkünket. Ez a kollekció egy picit olyan mintha az egészet leöntötték volna rózsaszín festékkel, picit olyan babás, Dr. Szöszis hangulatot áraszt. Nyilván egyben nagyon töménynek hat ez a sok rózsaszín, de találunk benne egész változatos színeket, hosszan tartó pirosítókat és szemhéjpúdereket is.



A Styleseeker kollekció kicsit etno stílust, ázsiai  hangulatot áraszt. A termékek is a keleti fűszereket idézik, igazi színkavalkád, erőteljes színek jellemzik őket. Ez a kollekció az előzővel ellentétben az utazó nagyvilági nőket képviseli, akik minden útjukról különböző emlékeket hoznak haza magukkal.




A "terméktréningek" után két sminket készítettek, miközben hasznos tippekkel láttak el minket. Az egyik smink az Office Hours kollekcióhoz, a másik a Styleseeker kollekcióhoz készült. Mindkét esetben a modelleket a Face&Body alapozóval alapozták le, és a kollekció többi tagjával árnyékolták. A legnagyobb figyelmet a Pro Sculpting krémek kapták. Mindkét modellnél bemutatták, hogyan lehet formázni az arcot, és hogyan lehet elérni a fény-árnyék játékát ezekkel a krémekkel.  


Az '80 as években a sokkal élesebb vonalak voltak jellemzőek, de a 2012-es sminktrendet már inkább az elmosottság, a sokkal jobban összedolgozott színek jellemzik. Ezeket a krémeket tökéletesen el lehet dolgozni, szinte nem is látszanak még napfényben sem, mert teljesen egybeolvadnak és együtt mozognak a bőrrel. Nagyon jónak találom ezeket a termékeket, de egyenlőre nem vettem belőlük, nem érzem szükségét, hogy a hétköznapokban is használjak ilyet. Ugyanezt a hatást nem biztos, hogy sikerül elérnem egy már meglévő préselt, vagy por állagú bronzosítóval, de szerintem ez is tökéletesen megfelel a hétköznapokra. Bár igaz, hogy ez a termék rendkívül hosszú ideig elég lenne, mert tényleg csak egy leheletnyi kell belőle.

A legjobban a préselt pigmenteket vártam, de azt kell mondjam, hogy ezekben most elég nagyot csalódtam. Mindegyik teli volt ezüst csillámokkal, egyáltalán nem olyanok, mint amire számítottam. Szerintem anélkül százszor jobbak lennének, de én úgyis rengeteg barna szemhéjpúderből tudok válogatni, lehet hogy más meg pont ilyet keres. 

A babás office sminket Liv egy norvég sminkes készítette el, az etno stílusú sminket pedig Weber Boglárka mutatta be nekünk.







Az elkészült sminkek közelebbről...


A modell arcán nagyon jól látszik a fény-árnyék technika alkalmazása. Én biztos nem piros szájszínt választottam volna ehhez a sminkhez, hanem valami erős babarózsaszín rúzst, mint például a Viva Glam Nicki rúzst, de így sem lett rossz a végeredmény. :)


Bogi elmondta, hogy idén ősszel változik a sminkdivat is, a szemhéjpúdereknél már nem állunk meg a mélyítő vonalnál, hanem azt annál feljebb is  satírozhatjuk, szépen eldolgozva akár a szemöldökig is. Ez a technika jól látszik a kampányfotókon is. Nekem ez még kicsit szokatlan, főleg ezt a rózsaszín szemfestést nem tudnám elképzelni magamon, de majd ki fogom próbálni én is így kisminkelni magamat.


Ezeken kívül szó esett a Viva Glam Nicki szájfény változatáról, és a Haute&Naughty Too Black szempillaspirálról is. Ezzel a szempillaspirállal kétféle hatást is elérhetünk, a szimpla kefét használva egyszerűbb, a dupla kefét használva pedig drámaibb hatást érhetünk el. Ez a szempillaspirál most még feketébb pigmenteket tartalmaz, mint az előző verziója.

Az új körömlakkokat is kipróbálhattuk a helyszínen, egy manikűrös volt a segítségünkre ebben, így mindenki letesztelgette az új lakkokat, amik most 31 színben érhetőek el az üzletekben.

A kollekciók darabjairól, színárnyalatairól részletes tájékoztatást Suzynál olvashattok.

Nekem nagyon tetszik ez a nyitás, szerintem jó kis termékeket lehet ezekből a kollekciókból levadászni. Van egy két igazán különleges darab közöttük. Nagyon jól éreztem magamat, köszönöm szépen a meghívást. Örülök, hogy ilyen részletesen hallhattam a termékekről, illetve megnézhettem hogyan készül el két teljes smink velük. Egy két backstage tippel is gazdagabb letten, amit igyekszem majd hasznosítani magamon. 


Nektek tetszenek az új kollekciók? Mi az ami tetszik, és mi az ami nm nyerte el a tetszéseteket?
Van valami amit kinéztetek vagy megvettetek magatoknak belőle?

Wishlist update - Példát statuálok ;)

Augusztus közepén megírtam a kívánság listámat. Már több mindent is megvehettem volna belőle, de még semmit sem vettem. 

Igyekszem minél megfontoltabb lenni vásárlásügyileg. Bevallom, nem mindig megy, hogyha nem állok elő tervvel, akkor sokkal könnyebben elcsábulok. Ez a wishlist így összeszedve nagyon jó ötlet. Jól át tudtam gondolni ennyi idő alatt, hogy mi az amit valóban érdemes lenne megvenni, és mi az amit nem.

Mindenkinek nagyon ajánlom, hogy vesse papírra a vágyait, és alaposan fontolja meg. A felsorolás sokszor segít rádöbbenteni minket arra, hogy túl sok mindent akarunk, és egyszerűbben át lehet látni és gondolni, hogy mi az ami azért mégsem annyira fontos. Sokkal kevesebb dolgot veszünk meg, hogyha nem a pillanatnyi vágyainknak engedünk.


A NARS pirosító bronzosító duót elég nagy luxusnak tartom. Nem vagyok benne biztos, hogy érdemes kiadni érte annyi pénzt amennyibe kerül. Én ennek a megvételét a jó távoli jövőbe teszem, mondjuk a 30 születésnapomra :) A másik érvem pedig az, hogy elég sok dupe-ot halmoztam fel úgyhogy addig is azokat fogom használni szorgalmasan.

A tarte pirosító nélkül is simán tudok élni, ez szinte teljesen biztos :) szintén az UD szájfény. Vettem egy Mac Prolong szájfényt, azzal jól elleszek egy jó darabig.

NEM VESZEK TÖBB AJAKÁPOLÓT!!!!!!! Tudtommal egyetlenegy szám van, mégis hova akarom kenni ezt a rengeteg ajakápolót. A rúzsoknak legalább különböző a színük. De nem adok ki több pénzt ajakápolóra, főleg nem egy kis cuki csomagolás miatt. Ebből már kinőttem.

Az UD Smoked paletta csak egy karnyújtásnyira van ... nagyon küzdök ellene, hogy el is érjem, igyekszem lekötözni a karomat. Vannak ilyen színeim külön külön. Nem szabad megvennem!

A Kat von D paletta az előzővel ellentétben elérhetetlen számomra, de azt szívesen megvenném akár most rögtön, az tényleg kell nekem.

Az arcápolási termékeket nem akarom annyira megvenni, de a bőröm jelenleg ezzel nem foglalkozik, és sajnos igényli azt, hogy megvegyek ezeket, mert tudok, hogy ezek viszont tényleg segíteni tudnak rajta.

A Sleek Ultra Mattes V2 Darks paletta jó áron van, és olyan szemhéjpúdereket tartalmaz, amilyen nincsen nekem, ezért ez jó befektetés.

Minden egyébtől nem zárkózok el, de nem is veszem meg őket azonnal.


Persze nekem se mindig sikerül ezeket betartanom, de igyekszem törekedni erre. Nagyon jó ötlet egyként az egy napos szabály is. Hogyha találunk valamit, ami tetszik, akkor ne vegyük meg feltétlenül rögtön, hacsak nem direkt azért mentünk oda hogy azt megvegyük, hanem várjunk vele legalább egy napot. Nem számíthat az, hogy akciós, nem számíthat az, hogy már csak egy van a méretedben, vagy az hogy limitált. Csak az számít, hogy hagyjunk időt magunknak átgondolni, és tiszta fejjel, ne felspannolt állapotban vegyünk meg valamit. Hogyha esetleg úgy döntesz, hogy mégis meg akarod venni, de már elfogyott idő közben.. Oka van ;)

Nem tudom mennyi Anonim shopaholic lány van köztetek, de próbáljátok ti is észrevenni, hogy nincs  rendben amit csináltok. Ez az egy amit egyenlőre fel tudok mutatni, hogy én már felfogom, és tudom, hogy milyen úton kellene elindulnom, már csak erő kell hozzá.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...