2012. november 21., szerda

Kezdö sminkkészlet újratöltve

Már írtam egy posztot ebben a kategóriában: 
http://makeupismyskin.blogspot.hu/2012/01/kezdo-sminkkeszlet.html, de akkor egy konkrét keretből kellett, a lehető leggyorsabban összeállítanom egy kezdő készletet valakinek.

Úgy döntöttem megcsinálom ezt a posztot újra, mert azokat inkább személy szerint neki válogattam össze. Megpróbáltam újragondolni, méghozzá az alapján, hogy bárkinek jó legyen, akinek nincsenek otthon felhalmozott sminkkészletei; mit érdemes venni, mi az amivel a legjobban jól jár, mi az amivel könnyen el lehet indulni. Igyekszem azért az árat is figyelembe venni, és pénztárcabarát megoldásokat bemutatni. 

Alapozó / BB krém

Mindegy, hogy alapozót vagy BB krémet használunk a lényeg, hogy bőrtípusunknak és bőrszínünknek megfelelőt válasszunk, ugyanis ezen áll vagy bukik az egész. Az alapozó színének kiválasztásáról 1000 helyen olvashattatok már, úgyhogy ezt nem írom le, de tényleg legyetek nagyon körültekintőek.
Valószínűleg ez lesz a legdrágább kategória az összes közül, de ha belegondolunk, nem is vehetünk meg ebből akármit, hiszen ezt nap mint nap nagy felületen kenjük magunkra, és a hatóanyagai a bőrünkbe szívódnak, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet veszünk belőle. 

BB krémek közül én a Skinfood Aloe-s BB krémét nagyon ajánlom. Az ára a BB krémek között kedvező (jelenleg 4160 Ft), és viszonylag egyszerűen beszerezhető. Annak lehet jó, akinek helyenként zsíros, helyenként száraz bőre van, ugyanis egyben hidratál és mattít is. Világos bőrűek előnyben. :)
Beszerezhető innen
A másik BB krém amit én nagyon szeretek kicsit drágább (jelenleg 8740 Ft), az a Missha M Signature Real Complete BB krém. Ennek eléggé fényes a finishe, szóval ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, akkor emellett mindenképpen púderezésre is szükséged lesz, de ennek ellenére ajánlom minden bőrtípusra. Nagyon jó hatással volt a bőrömre. Három színben érhető el, így az is talál magának megfelelőt akit nem hipóztak ki születésekor. 
Beszerezhető innen
Az előzőre nagyon emlékeztető alapozó az AVON Calming effects bőrnyugtató hatású alapozó. Bár ez sokkal kedvezőbb áron beszerezhető (kb. 1500-2300 Ft) engem mégis sok mindenben emlékeztet az előző BB krémre; nagyon hasonló az állaguk, a fedésük, és a finishük is, és mindkettő kifejezetten kedvező hatással van a bőrömre. Én nagyon szeretem ezt az alapozót, ez az egyedüli amit ajánlani tudok a katalógusos alapozók közül. Száraz és normál bőrre nagyon jó, zsíros bőrre is jó, mert kedvező hatással van rá, de púderezni kell mellette. Érdemes beszerzés előtt mintát kérni több színben, és először azokat kipróbálni, mert a katalógus alapján eléggé nehéz kitalálni, hogy nekünk melyik szín a jó. Beszerezhető: Avonos tanácsadónőktől. (Az Avon tudta nélkül már régen létrehozta saját BB krémjét,  mert az az alapozó simán beillik közéjük, állagában, és hatásában is egy szuper BB-re hasonlít.)

A legújabb alapozómat a Max Factor Facefinity All Day Fawless alapozót is nagyon megszerettem. Annak ajánlom, aki erősebb, hosszan tartó és matt fedésre vágynak. Nagyon jó annak, akinek van takargatnivalója. :) Normál, vegyes, és zsíros bőrre is nagyon jó, száraz bőrre nem ajánlom. Az ára kb. 3000-5000 Ft között mozog. A Rossmannban gyakran van akció MF termékekre, úgyhogy elég jó áron is ki lehet fogni, ha odafigyelünk ezekre. Beszerezhető: bármelyik drogériából


Ezek azok az alapozók/BB krémek, amiket én szeretek, és a leginkább ajánlok. Az én bőrtípusomra (vegyes, pattanásos, helyenként száraz) ezek az alapozók feleltek meg leginkább. Nem biztos, hogy ezek között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, mert lehet, hogy ezek nem felelnek meg a bőrtípusának, a színének, vagy a pénztárcájának. Hogyha valakinek bármilyen alapozóval kapcsolatos kérdése van, írja meg nyugodtan itt, vagy e-mailben, szívesen segítek nektek megtalálni a megfelelőt. Azt hiszem a legnehezebb részén túl is vagyunk. :)

Szemhéjalapozó

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos, de az a baj, hogy aki beautyblogokat olvas, az úgyis tudja, aki meg nem tudja, az úgyse olvassa, tehát felesleges a szemhéjalapozó mellett itt kampányolnom szerintem. :)
A szemhéjalapozóknál 5 is van amit ajánlanék, különböző árkategóriákban, így mindenki talál magának megfelelőt:

1. Essence Color Arts szemhéjalapozó: Nagyon meglepett engem ez a kis szemhéjalapozó, sokkal jobban teljesít, mint ahogyan vártam. Az állaga krémes, sűrű és kissé ragacsos, ezért nagyon jól tapadnak bele a pigmentek, csilámok is. A tubusból kinyomva először áttetsző fehéres színű, de eldolgozás után átlátszó. Ára 599 Ft

2. Essence I <3 Stage szemhéjalapozó: Sokan nagyon szeretik, én is használom a hétköznapokra, de azért ennél vannak jobbak, bár nyilván drágábban. Jól fedő, matt bőrszíne van, amit én kifejezetten szeretek a szemhéjalapozóknál, mert picit eres a szemhéjam. Az állaga folyékonyebb, applikátoros megoldással árulják. Ár érték arányban elég jó, ára kb. 800 Ft

2. Artdeco szemhéjalapozó: Tégelyben kapható, sűrű,  bőrszínű, apró csillámokkal. A csillámok és az illata miatt sokan nem szeretik, de ennek ellenére nagyon kedvelt szemhéjalaozó. Az ár érték aránya nem olyan jó szerintem. Én inkább egy MAC-et vennék ehelyett, de aki azt sokallja, annak ezt ajánlom. Ára kb. 2500 Ft

3. Mac Paint Pot: Nálam egyszerűen ez a befutó, nem tudja őt semmi letaszítani a trónról. Többféle árnyalatban, fényes és matt finishben is elérhető. Bár nem egy olcsó darab, de nagyon sokáig elég, és tényleg jó, úgyhogy ár-érték arányban nagyon megéri az árát szerintem. Ára kb. 5500 Ft, Beszerezhető: MAC store

4. Urban Decay Primer Potion: Sokáig ez volt a világon a legkedveltebb szemhájbázis, ma már sokan felveszik vele a versenyt. Én nem vagyok tőle hanyatt esve, de azért elhasználgatom. De amúgy tényleg jó, de akinek nagyon olajos a szemhéja, mint nekem, annak nem ez a legmegfelelőbb. Többféle kiszerelésen kapható, létezik belőle applikátoros és tubusos változat is. Többféle árnyalatban is beszerezhető, de az Original verzió a legnépszerűbb. Ára: kiszereléstől függ persze, de kb. 5000-6000 Ft. Beszerezhető innen, vagy innen, vagy a Sephora üzleteiben (ami nálunk miért is nincs????).

5. Színes alapnak használhatunk krémes szemfestékeket is, ebből a legjobb a Maybelline Color tattoo krémes szemfesték. Ezek használhatóak alapként is és önmagukban is. Ára: 2000-3000 Ft, érdemes nézni az akciókat. Sajnos nálunk nagyon kevés színben kapható, nagy bánatomra, mert egy rettenetesen jó termékről van szó. Ár-érték arányban pedig elképesztően jó.

Szemhéjpúder

Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy sokkal jobban megéri palettákat venni, mint különálló szemhéjpúdereket. Ráadásul sokkal könnyebb a paletták tárolása, és szállítása is, mint a szemhéjpúder monóké. Tehát ha valakinek még nincs sok szemhéjpúdere, érdemes beruházni egy-két palettára. Én a Sleek és a MUA palettáit ajánlom a leginkább, mert jó áron vannak, és a minőségre sem lehet panasz. Ár-érték arányban mindkettő nagyon jó.

A MUA paletták közül a kedvencem az Undressed paletta, ami a híres UD Naked paletta dupeja. A szemhéjpúderek nagyon szépek, és erősen pigmentáltak. MakeUp Acadey paletták beszerezhetőek Edittől, a Barbeautysale blogról. A paletták ára változó, de 2000 Ft alatt maradnak.
MakeUp Academy - Undressed, beszerezhető innen
A Sleek paletták között mindenki megtalálja a kedvére valót; vannak olyan paletták, amik a natúr szemfestés szerelmeseinek kedveznek, hétköznapi sminkhez alkalmasak :Au Naturel, Oh so special, Storm, de van olyan paletta is, ami  széles színskálát tartalmaz, extrémebb smink elkészítésére is alkalmas, "vadabb" színeket is: Sunset, Acid, Ultra Matt V1, illetve van olyan paletta, ami kifejezetten a füstös szemfestéshez ajánlott: Storm, Bad Girl, Ultra Matt V2. A paletták 2500 Ft-os áron érhetőek el innen.

Nekem a kedvencem a Storm nevű paletta, mert nagyon sokoldalúan kihasználható. Ha valaki egyetlenegy palettát szeretne venni, akkor ezt vegye szerintem.
Sleek Strom szemhéjpúder paletta
Ha valakinek a pénz nem annyira számít, vagy hajlandó rá kicsit többet áldozni, akkor inkább egy-két Urban Decay palettát ajánlanék neki, mert mesések. Az ára nem annyira kedvező, mint az előzőké, de szuper a szemfestékek minősége, és különlegesebb színek találhatóak bennük. Aki hajlandó rá áldozni ennyi pénzt, biztosan nem fogja megbánni. Az UD paletták nagyjából 10000-15000 ezer Ft között mozognak. Egy pár paletta beszerezhető a Barbeautysale blogról, illetve innen, és innen.

Ecsetek

Hiába vesz valaki szemfestéket, ha nem vesz hozzá ecseteteket. Ujjal egyszerűen nem lehet ugyanazt megcsinálni, mint egy ecsettel, ráadásul használatuk okkal higénikusabb is, hiszen nem visszük bele a koszt és a baktériumokat a sminktermékekbe. Nem muszáj vagyonokat költeni sminkecsetekre, de ne érjük be bármilyennel. Az "újsághoz adták", vagy 100 Ft-os boltban található ecsetek senkinél se jöjjenek szóba! Az Essence kínálatában nagyon jó ecseteket találunk. Én ezt a három ecsetet ajánlom mindenkinek, aki tőlem kér segítséget, mert ezek könnyen és gyorsan beszerezhetőek, jó áron vannak, és tényleg nagyon jók. Áruk 500-1000 Ft között mozog.
Essence eye brushes
Melyik mire való?
Essence Gel eyeliner brush: Ez az ecset - mint ahogyan azt a nevében is láthatjuk - kiváló zselés tushoz, a szem kontorúzására, illetve a szemöldök feltöltésére, megigazítására.
Essence Eyeshadow brush: Ezzel a lapos ecsettel fel tudunk vinni szemhéjalapozót, illetve egy alapszínt a szemhéjunkra, élével pedig, ki tudjuk alakítani a külső V-t, fel tudunk vinni szemhéjpúdert a mélyítővonalba, illetve az alsó szempillatőhöz.
Essence Smokey eyes brush: Ezzel az ecsettel, pedig mindent szépen el tudunk satírozni, össze tudjuk vele mosni a különböző színeket, illetve finomítani tudjuk vele a szemfestés szélét. Kiváló a belső szemzúgban is, hiszen csukott szemnél pont oda tudunk vele pöttyözni, ahova kerülnie kell a highlighternek. 

Illetve a Make Up Plaza kínálatában is rengetegféle szemhéjpúder ecset közül válogathatunk: http://www.makeuplaza.com/hu/products/550/ecsetek
Ezeken kívül érdemes beszerezni valamilyen alapozóecsetet, és egy ferde pirosító ecsetet is, amelyeket szintén találtok ugyanott.

Korrektor

Korrektorozásra csak annak van szüksége, akinek pattanásos, hibás a bőre, vagy annak, akinek sötét, mély szem alatti karikái vannak. Szerencsétekre nekem mindkettő miatt szükségem van rá, így elég sokfélét teszteltem emiatt. Ennek ellenére kicsit bajban vagyok, ugyanis kevés igazán jó, könnyen elérhető és jó árú korrektor van a hazai piacon szerintem. Én a MAC korrektorait szeretem a legjobban, de azok kicsit többe kerülnek egy átlagosnál, de átlagon felül teljesítenek :) Ezek kb 5-6 ezer forintért kaphatóak.

A Maybelline termékpalettájában nagyon jó korrektorok vannak, de azokat én mind külföldről szereztem be. Nem értem, hogy nálunk miért nem kapható a Fit Me, a Superstay és az Instant Age Rewind termékvonal. (Maybelline ébresztő! Minket kihagytatok... hahó!!!) Mindenesetre hogyha külföldön jártok, akkor érdemes megnézni ezeket a korrektorokat.

Ami nincs, az sajnos nincs, úgyhogy már tényleg csak egy márka maradt a tarsolyomban, méghozzá a Garnier: amennyire utálom a BB krémeit, annyira szeretem a korrektorait. Külön kapható pattanásokra és szem alá való belőlük. Nemcsak elfedi, hanem egyben kezeli is ezeket a területeket. Használata nagyon egyszerű a golyós kiszerelés miatt: húzzunk egy csíkot, vagy tegyünk egy pöttyöt az elkendőzni kívánt területre, majd dolgozzuk el a gyűrűsujjunkkal (azért ezzel, mert ezzel finomabb mozdulatokat tudunk végezni, mint a mutatóujjunkkal). Ára 2000-3000 Ft. (Szintén nagyon jó áron szokott lenni akció esetén a Rossmannban.)

Púder


Ha púder, akkor Rimmel Stay Matte pressed powder. Soha senki nem fog arról meggyőzni, hogy nem ez a legeslegjobb púder a földön. Én ebben a púderben még egyszer sem csalódtam. Különösen akkor fontos a használata, ha átfényesedésre hajlamos bőröd van, de ezenkívül a sminket is fixálja. Ára kb. 2000 Ft.

Szemceruza / Tus

Kontúrozáshoz az alábbi két terméket ajánlom mindenkinek: AVON Supershock gel liner, illetve Essence gel liner. Az avonos szemceruza formájú tulajdonképpen "tusceruza", nagyon puha, lágy állagú, és nagyon tartós, a vízvonalra ez a lehető legjobb termék szerintem. A külső  V kontúrozásoz, illetve cicás tusvonal készítéséhez pedig és inkább gél állagú, tégelyes szemhéjtust szoktam ajánlani, mint az applikátorosat, vagy filceset. Én úgy vettem észre, hogy ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, és tartósabbak is. Ezek ára kb. 1000 Ft.

Nagyon ígéretesnek tűnnek a Sleek Eau Lala szemceruzái is, én szeretnék ebből beszerezni majd egy párat. (Makeuplaza: 1600 Ft)

Ha tényleg szuper tégelyes tust szeretnétek, akkor MAC, mert tényleg WOW kategóriás termék.
Ez kicsit drágább, kb. 5000 Ft. Ha elfogyna az Essences tusom, akkor MACet vennék helyette, de ez a "veszély" nem fenyeget, ugyanis nagyjából még 10ezer évre elég lesz.

Szempillaspirál

Én a Max Factor szempillaspiráljaira esküszöm, de nem mindenkinek válnak be. Nekem szerencsém van, mert hosszú, sötét szempilláim vannak, így a hosszításra sőt a dúsításra sincs hatalmas szükségem, így szinte bármilyen termék jó, ami nem csomósodik, és nem hullik le darabokban. A MF spiráljai megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. Mivel én valamiért mindig ezeknél lyukadok ki újra és újra, ezért azt gondolom, hogy valamiért mégiscsak jobbak, mint a többi, de nem tudnám megmondani, hogy miért. Áruk 3000-5000 Ft között mozog, de jó akciókat lehet kifogni a Rossmannban.

Pirosító / Bronzosító

Pirosítóból nincsen igazán nagy kedvencem, de nincs is olyan sok pirosítóm. A Sleek Blush jó áron van, szép színeket lehet belőle kapni. (1600 Ft, Makeuplaza) Most jött ki egy új termék ami pirosítót, kontúrt/bronzosítót, és hightlightert is tartalmaz, ez a Sleek Face Form ami 2900 Ft-ért nagyon megéri szerintem, ezt bátran ajánlom mindenkinek.

A Max Factor pirosítóit is ajánlanám, mert jó minőségűek, széles a színskálájuk, és kiadós mennyiség van egy darabban. Ennek az árát nem tudom, mivel én ajándékba kaptam.

A Maybelline Fit Me termékcsalád pirosítója és bronzosítója is nagyon jó, de sajnos ezek sem elérhetőek nálunk.

Kedvenc bronzosítóm az NYC Smooth Skin bronzosító. A csomagolás nem valami szuper, de a benne lévő termék nagyon jó, a színe is tetszik. Az ára is nagyon kedvező: 1000 Ft.
NYC Smooth Skin bronzosító

Szájfény / Rúzs

Én nem vagyok egy nagy szájfényes, inkább rúzsos vagyok, azokból is inkább a krémesebb, könnyeb fedésű, hidratáló hatású rúzsokat szeretem. Igazából ezekből bármi jó, nagyjából mindegyik ugyanazt tudja... kinek mi tetszik. Amit én azért még kiemelnék, azok a Catrice rúzsok, szerintem szuperek. Áruk 1300 Ft. A NYX rúzsok is nagyon jók, és jó áron is vannak, de kicsit nehezebb őket beszerezni.

Ha picit tartósabbat keresünk, én ajánlom az általam nagyon szeretem a Rimmel Lasting finish rúzsokat is. Ár: Nagyjából 2000 Ft.

Ha igazán tartós ajakszínt szeretnénk, akkor viszont a Max Factor Lipfinity ajaszinezőit ajánlom. Engem nagyon megdöbbentett, hogy mennyire tartós.

A szájfények között ha választanom kell, akkor a Manhattan és a MAC Lipglass szájfényeit kedvelem leginkább, mert ezek kicsit ragadósabbak, tovább fennmaradnak.


Nem lett egy rövid poszt, kicsit el is fogyott az energiám a végére, de remélem hasznosnak tartjátok. Ha bármi kérdésetek van árral, termékkel, színnel, tapasztalattal stb. kapcsolatban, írjátok meg bátran.

Kíváncsian várom, hogy ti mivel értetek egyet, és mivel nem. Mi az a termék, aminek itt lenne még a helye, és mi az ami nem érdemli meg, hogy egy alap sminkkészletbe kerüljön?

2012. november 19., hétfő

Max Factor Flawless Perfection pirosító - teszt

Miután megkaptam a Max Factor csomagomat, és elkezdtem tesztelni a termékeket rájöttem, hogy a leginkább nekem való csomagot sikerült felkapnom a Bloggertalin. :) Azok a színek, amik benne voltak tökéletesen illenek hozzám, én is ezeket a színeket választottam volna. :)

Max Factor Flawless Perfection blush
A csomagban volt egy pirosító is, ami elsőre nem kötötte le túlságosan a figyelmemet. A csomagolása rettenetesen ronda, és ósdi, ráadásul a pirosító kijárt a tokból, ugyanis a ragasztó elengedett. Aztán kipróbáltam a pirosítót, és rájöttem, hogy egy nagyon jó termékről van szó. A 220 Classic Rose egy szép barackos-rózsás színű, szatén fényű pirosító, ami nagyon szép természetes pírt ad a bőrnek, és eléggé tartós is. Én inkább világos bőrűeknek ajánlom ezt az árnyalatot, mivel ez egy eléggé világos szín.

Max Factor Flawless Perfection Blush - 220 Classic Rose
(természetes fényben - vakuval)
Később rájöttem, hogy milyen jó az, hogy kijár a pirosító a tartójából, hiszen elég volt egy biztosító tű arra, hogy kiemeljem, és depotáljam, így könnyebb bele tudtam tenni a Madina palettámba. Ráadásul a pan alakja is szuper depotáláshoz, hiszen a négyszögletes potokat sokkal könnyebb egymás mellé helyezni, mint a kör alakúakat. A doboza hátuljáról lehúztam a matricát, majd körbevágtam, és a pan aljára ragasztottam a színárnyalatot. A palettába nemcsak a pirosítót, hanem a kis pirosító ecsetet is beletettem, mert éppen belefért. :) Nem hiszem, hogy sokat használnám, de ha esetleg úgy adódik, hogy szükség lesz rá, akkor legalább kéznél lesz egy ecset is.

Max Factor Flawless Perfection Blush
A Madina palettám ezzel be is telt. Már bánom, hogy nem vettem többet belőle, mert 11 euróért nagyon jó áron volt szerintem. Gondolkoztam, hogy veszek egy Z palettát is, de drágállom kicsit. Alul láthatjátok, hogy mivel töltöttem fel a palettámat. El tudnék képzelni még egypár Max Factor pirosítót benne egymás mellett. :) Később lehet, hogy megveszek pár másik színárnyalatot is.


Bár a csomagolása eléggé régimódi, és emiatt esetleg könnyen átsiklik rajta a szemünk az üzletben, azért vessetek ezekre a pirosítókra egy pillantást, hátha éppen olyan színt találtok közöttük, amilyet éppen kerestek... :) Nekem a Chestnut színárnyalat mozgatta meg még ezen kívül a fantáziámat. :)

2012. november 11., vasárnap

Blake Livelyt, a Gossip Girl sztárját sminkeltem... :)

Amikor ekkorát hazudok a címben, akkor biztos, hogy valami turpisság van a dologban. Egyik ismerősöm modellt állt nekem, hogy elkészítsem neki Blake Lively, azaz Serena van der Woodsen sminkjét.

A sminket nem konkrét kép alapján készítettem el, hanem végignéztem egy csomó képet Blakeről, majd összehasonlítottam az arcát Paulináéval, és megnéztem, hogy miben különböznek, illetve miben hasonlítanak.
Paulina alapból is eléggé hasonlít Blakere, az arcán kívül a testalkata és a stílusa is nagyon hasonló, de ezzel a sminkkel szerintem sikerült ezt a hasonlóságot megsokszorozni.

Blake Lively makeup
Blake mind a sorozatban mind az életben nagyon egyszerű sminkeket visel (némi kivétellel). Általában a szemhéja világos színűre van festve, ami a mélyítővonalban kicsit árnyékolva van, és a szempillatőnél sötét színnel, legtöbbször feketével van körbekontúrozva. Sokszor visel műszempillát, mint a legtöbb díva, de én ezt most elhagytam. A szája legtöbbször szájszíntől nem jelentősen eltérő színnel van kirúzsozva, arcán pedig enyhe barackos-rózsás pir van.

Én csodaszép nőnek és jó színésznőnek találom Blake-et, én kifejetetten kedvelem őt, érdekes érzés volt, ahogy sminkelés közben megelevenedett előttem. :)

Készítettem előtte képet is, hogy lássátok a változást. Paulina egyébként nem igazán szokta sminkelni magát, ha sminkel, akkor általában kihúzza a szemét feketével, és szempillaspirált használ, ezért Blake-et félretéve is érdekes volt elkészíteni neki egy sminket emiatt.

Blake Lively Makeup Before & After
Ezzel a képpel egyébként indultam egy sminkversenyen is, amit Erzsi rendezett a "Smink szépítő ereje" címmel. Ha tetszik nektek a smink, kérlek szavazzatok rám az alábbi link oldalsávjában (http://bioarcapolas.blogspot.hu/2012/11/a-smink-szepito-ereje-verseny.html#axzz2BwmTCM2l) vagy a megjegyzéseknél, a 10. számú az enyém, és Adryenka néven indultam.
Előre is köszönöm a szavazatokat!

Nagyon kíváncsian várom, hogy mit szóltok hozzá, úgyhogy kérlek mindenképpen írjátok meg a véleményeteket.
A végeredmény szerintetek hasonlít a színésznőre?

Clé De Peau Beauté - Skincare Kit

Ezt a szettet egy nagyon kedves japán házaspártól kaptam ajándékba. Ez egy japán márka, szinte semmit nem tudok róla, sosem hallottam róla ezelőtt. Az biztos, hogy gyönyörűszép termékeik vannak: http://www.cledepeau-beaute.com/en/product/

Clé De Peau Beauté - Skincare Kit
Ez a picike szett, egy arcápolási utazó kit. Nagyon cuki ez a kis batyu, és nagyon szép a fehér-arany fényű a termékek csomagolása is.

A szett egy hab állagú arctisztítóból, egy balancing lotionból, és egy éjszakai krémből áll. A balancing liotin gyönyörűszép eredeti méretben. Ez egyébként hidratáló tej, ami visszaadja a bőr rugalmasságát, nedvességét, ápolja és tisztítja is. A szettben van egy kis csomag vatta is, aminek a hátulján megmutatják, hogyan kell használni ezt a terméket, milyen irányban kell áttörölni vele az arcot. :)



Én általában imádom az újdonságokat, imádok kipróbálni új dolgokat, és egyáltalán nem tűnik rossz márkának, sőt, de valahogy mégis tartok a kipróbálásától. Nem tudom miért, talán azért, mert sosem hallottam még róla, nem tudok semmit erről a márkáról. Az is lehet, hogy megtartom utazáshoz, bár utazáshoz inkább kipróbált termékeket érdemes vinni, hogy ne kiütések tegyék tönkre a pihenést. :)

Ti hallottatok már erről a márkáról?
Akinek van bármi infója írjon! :)

Day & Night Makeup - Sminkoktatás by Adryenka

Day & Night Makeup
Egyik ismerősöm megkért, hogy tanítsam meg, hogyan sminkelje magát. Ennek keretein belül készítettem el ezt a nappali, és "éjszakai", azaz party sminket. Ez igazából nem két különböző smink, az arc mindkét oldalon egyforma, csak az egyik szemet (day) natúr színekkel, sokkal szolidabban árnyaltam, míg a másikat (night) erősebben, sötétkékkel és lilával.

Az egész "oktatás" az arcápolási alapokkal kezdődött. Könnyű dolgom volt, mert Borinak nagyon szép, egyenletes bőre van, így ezzel nem kellett sokat foglalkozni. Mivel nagyon szép, sima, se nem száraz, se nem zsíros bőre van, ezért nincs szüksége alapozóra sem. Nem kell elfednie semmilyen bőrhibát, maximum az arc színének kis mértékű kiegyenlítésére van szüksége.

Ehhez nincs feltétlenül szükség alapozóra, de ha valaki szeretne alapozót használni, akinek ilyen bőre van, akkor mindenképpen könnyű fedésű, hidratáló alapozót válasszon magának. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a színezett hidratálók, illetve a BB krémek is (én koreait preferálom), illetve ha enyhén zsíros valakinek a bőre, akkor a por állagú alapozók. 

Mivel fotót is szerettünk volna készíteni, én most kivételesen mégis alapozót tettem rá, a színezett hidratáló kréme helyett, de ebből tényleg csak egy enyhe fedésűt választottam. Meghatároztuk a bőrszínét, és elmagyaráztam neki, hogy hogyan kell alapozót választani.

Ezután megkértem, hogy mutassa meg, hogy milyen sminktermékei, illetve eszközei vannak. Én elmondtam neki, hogy szerintem mi az amire még szüksége lehet. Amit a leginkább hiányoltam a készletéből, az a szemhéjalapozó. Elmondtam neki, hogy miért fontos és milyet érdemes venni belőle. (Nagyon meg vagyok lepődve, hogy a barátnőim 80%-a sosem hallott még róla...)
Meglepő módon ecsetekből eléggé felkészül volt, annak ellenére, hogy nem nagyon sminkeli magát. :) 

Aztán következett a rajzolás, azaz az elméleti oktatás. Egy papírra felskicceltem egy arcot, és azon mindent berajzoltam, hogy mit hova kell tenni, elmagyaráztam nagyjából, hogy melyik ecset mire való. Egy pár alapvető szemfestési technikát is elmagyaráztam, szintén rajzokkal kiegészítve.

Ezután következett a gyakorlat. Mivel Bori nem nagyon festi magát, eléggé visszafogott lány és alapvetően is szép, nagyon természetes arca van, nem akartam nagyon erős sminket készíteni neki. Inkább a kétféle szemfestés elsajátítása volt a fő cél. A sminkelésnél már a saját termékeimet használtam, de sikerült olyan színeket kiválasztani a szemfestéshez, amihez hasonlóval ő is rendelkezik, így később ő is el tudja készíteni magának.

Bori kézitükörrel a kezében leste a folyamatokat. Mindent részletesen elmagyaráztam újra sminkelés közben is, hogy mit hova kell tenni, milyen sorrendben, milyen ecsetet érdemes használni. 

A nappali smink alkalmas suliba is, és munkába is, de mivel kicsit fényesebb textúrájú szemhéjpúdert használtam, nála ez akár szolidabb alkalmi smink is lehet.

Day

Megmutattam neki, hol van a mélyítővonal, és hogy szemformájának megfelelően pontosan hova érdemes szemhéjpúdert tenni. Megmutattam neki a belső szemzúgot is, amit világosabb szemhéjpúderrel érdemes kiemelni, illetve azt is, hogy hogyan árnyékolja a szeme külső szélét.

 

Az esti / party smink nála inkább tényleg csak bulizásnál jöhet szóba. 

 


Ennél a szeménél kifejtettem a satírozási technikát, illetve a highlihgtot is. Elmagyaráztam neki hogy a színeknek belülről kifelé fokozatosan kell sötétednie, hogy legalább két-három színt érdemes használni, és ezeket hogyan kell összemosni. Itt felhívtam a figyelmét arra is, hogy a szemet nem csak felül, hanem alul is ki kell festeni az alsó szempillák tövében, mert csak úgy lesz kerek egész.


Mivel neki is genetikailag mély és karikás a szemgödre, ezért a szem alatti területen korrektorozásra volt szükség, ugyanis ezt nem tudta elfedni az alapozó. Mivel sajnos nekem is ugyanilyen, én rögtön tudtam neki erre terméket javasolni, hiszen én már nagyon sok mindent kipróbáltam. Érdemes a bőrnél enyhén világosabb korrektort használni ezen a területen, hogy optikailag kicsit megemelje a besüllyedt részt. A korrektornak erősen kell fednie, hogy eltakarja a karikákat, de krémesnek is kell lennie, hogy ne üljön be a szem alatti kis ráncocskákba sem. 
A korrektort a szem alatt úgy lehet szépen eldolgozni, hogyha egy fejére állított háromszöget képzelünk el a szemünk alá, és ennek a tetejére húzunk egy-két csík korrektor, majd lefelé szépen eldolgozzuk, belemasszírozzuk a bőrbe. Erre a legszuperebb eszköz pedig a gyűrűsujjunk. :)


Ezután feltettem a kontúrt, pirosítót, highlightert és kifestettem az ajkait. Közben elmondtam neki, hogyan lehet tartósabbá tenni az ajakfestést. (zsepi + púder) Mivel amúgy is szép, hosszú szempillái vannak, azzal nem volt nehéz dolgom. Érdemes lett volna picit rágöndöríteni a pilláira, de szempillagöndörítő nem volt nálam.

Ilyen lett a kész smink:


Sajnos előtte képet nem csináltam, így ti nem nagyon érzékelitek a változást, de mindketten nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel. Főleg a party smink része hozott elég jelentős változást, teljesen megváltoztatta Bori karaktrét. :)

Nektek hogy tetszik? 
Melyik tetszik jobban, Day vagy a Night változat?

2012. november 8., csütörtök

MAC Sminkelésen jártam 2. - Tusvonal

Még szeptemberben voltam a MAC törzsvásárlóinak tartott sminkelésen az Alleeban. Az ilyen alkalmak nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy valamilyen terméket kipróbálhassunk magunkon, amit esetleg meg szeretnénk venni, de jó lehetőség arra is, hogy tanuljunk egy-két trükköt a sminkestől. :)
 
 
Szerettem volna, valami újat kipróbálni, valami érdekeset. Mivel a szemformám miatt a tusvolnal festése elég nehézkes (az az igazság, hogy sokszor nem jön össze olyanra amilyenre szeretném), úgy gondoltam, hogy próbáljuk ki azt, hátha így jobban meg tudom tanulni én is.
 
Igazából nagyon tetszett a smink, bár először kicsit megijedtem a hosszú tusvonal láttán, és akkor is amikor a sminkeslány a szemöldökömet megrajzolta. :) (Andi nem az egyszerű megoldások híve, de pont a merész stílusárt szeretem.) Elmondása szerint ő szemöldökcentrikus, úgyhogy ez volt az oka annak, hogy ennyire kiemelte. Legalább ezt is kipróbálhattam. :) Amikor hazaértem, anyukám megkérdezte rögtön, hogy nem kéne kiszedni a szemöldökömet? :) Én meg csak nevettem, hogy inkább lemosni kell majd, mint kiszedni.
 
A Dark diversion nevű limitált sötétlila Fluidline-nal készült el a tusvonal. Ez egy eléggé mély lila tus. Én nem vettem meg, mert van lila tusom, és az is nagyon jól működik, de ha valaha elfogynak a tusaim, akkor biztosan beruházok egy pár Fluidlinera, mert szuperek. Ha valakit érdekel, az Alleeban láttam multkor ebből a színből.
Nekem a Rich Ground nevű bronz barna szín van meg. (Le akartam fotózni, de most elbújt valahova, majd egyszer megmutatom ha érdekel valakit. :D ) Az a jó bennük, hogy gyorsan száradnak, és száradás után tökéletesen a helyükön maradnak. Nem csak tusvonalnak, hanem szemhéjbázisnak is lehet őket használni.
 

Becsukott szemmel szerintem nagyon szép ez a tusvonal, bár én egy kicsit rövidebbet festenék magamnak, mert nyitott szemmel túl nagy a farkincája szerintem. Nekem szerintem ez nem annyira áll jól, mert béna a szemformám.
 
 
Az alsó két képen egyébként már kopott a szemöldök, mert az nap végén készült, de így is egész jól kitartott. Ehhez az Eye Brows szemöldökceruzát használta Andi, illetve egy kis szemöldökfixáló zselét, amivel helyén lehet tartani a szálakat. Én nem nagyon vagyok oda a szemöldököm fetéséért, mivel elég sűrű, és sötét szemöldököm van, azért nekem bőven elég az átlátszó fixáló zselé. Az viszont kétségtelen, hogy van akinél a szemöldök feltöltése elengedhetetlen. Én erre inkább sminket javaslok, mint tetoválást. A MAC-ben nagyon jó kis termékeket lehet kapni erre a célra, amik tartósak is maradnak, nem kopnak le egy-két óra után. Mindig valamivel világosabb színt válasszatok a feltöltésre, így érhettek el természetes hatást vele.

A szemöldökömig érő pillákat pedig az Opulash szempillaspirállal érte el Andi. Mivel nekem hosszú, de egyenes, lefele ívelő pilláim vannak, ezért pontosan erre a göndörítő hatásra van szükségem. Élőben még durvább volt a hatás, mint a képeken. Azóta be is szereztem ezt a spirált, mert tényleg nagyon jó.
 
Ha valaki amúgy is tervezi egy-két termék beszerzését a MAC-ben, akkor érdemes időpontot egyeztetni, és elmenni egy ilyen sminkelésre, mert az ára levásárolható. Tényleg jó alkalom arra, hogy kipróbáljunk egy-egy terméket, és arra is, hogy ha tetszik valami, amit nem tudunk hogyan kell használni, azt megmutassák nekünk. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szuper programot :)
 
 
Nektek hogy tetszik ez a tusvonal?
Ti milyen terméket használtok tusvonalhoz, illetve a szemöldök formázására, felöltésére?

2012. november 2., péntek

Sminktárolás olcsón - IKEA

Ecsetek tárolására nagyon sok féle dolgot használhatunk, mint például - lenti sorrendet megtartva -ceruzatartót, poharat, vázát, evőeszköztartót, vagy akár még kaspót is. Az IKEA rengeteg terméket árul jó áron, amit erre a célra is hasznosíthatunk. Ráadásul ezek a termékek még jól is néznek ki, így nem kell ronda műanyagpohárban tárolni féltve őrzött kincseinket, találunk ezek között a termékek között stílusunknak megfelelőt.
 
Dokument tolltartó - 295 Ft /2 db
Én most ilyen ceruzatartót használok az ecseteimhez, a másikban pedig szempillaspirálokat tárolok. Nekem a pink a kedvenc színem, ha sminktárolásról van szó, de ezüst színben is kapható.

Frasera Whisky-s pohár - 395 Ft

Rektangel váza - 695 Ft

Mindannyian jól ismerjük azt a módszert, hogy a vázát megtöltjük díszkaviccsal vagy kávészemmel stb. és úgy állítjuk bele az ecseteket. Elég népszerű, bár nekem kevésbé szimpatikus megoldás. Ha valaki mégis ilyet szeretne, ez a váza kiválóan alkalmas hozzá.
 
Magasin evőeszköz tartó - 495 Ft

A fa anyag kedvelőinek ezt az evőeszköz tartót találtam. Ebben az a jó, hogy könnyen befesthető, illetve dekopázsolható is. (Mondjuk inkább csak az oldalán a rácsos felület miatt.)
 
Skurar kaspó - 795 Ft Forrás
 
Aztán itt egy meglepő, de nagyszerű ötlet. Ez a kaspó személyes kedvencem az Ikea termékei közül, szerintem gyönyörű, de úgy érzem, hogy az én szobámba sajnos nem nagyon való. 
 

Nemcsak a sminkecsetek tárolására találunk praktikus, jól hasznosítható termékeket az Ikeánál, hanem a többi termék tárolására is. Találunk a sminktermékek tárolására kiválóan alkalmas külön fiókos szekrényt, illetve íróasztalt is, de én most csak párat szeretnék bemutatni, az olcsóbb megoládsok közül, ami jó lehet azok számára is, akinek kevés sminkcucca van, de annak is hasznos lehet, akinek már kifolyik a fiókból.
 
Ahhoz, hogy a fiókban ne keveredjenek folyton össze a dolgok, és könnyebben eligazodjunk a termékek között, szükség van arra, hogy kisebb részekre osszuk fel. Erre találtam egy két praktikus megoldást:
Rationell Variera evőeszköz tartó - 395 Ft

Antonius kosár belső - 495 Ft
 
Az asztalon is tárolhatjuk a sminkcuccainkat, ehhez is találtam egy-két praktikus és olcsó megoldást:
Krus fedeles tároló - 995 Ft

Lindan kosár készlet - 2990 Ft /4 db

Kupol kihúzható tárolóelem - 1990 Ft /2db
 
 
 
Én folyton próbálok új megoldásokat találni az egyfolytában bűvülő készletemnek. Azt hiszem, lassan eléri a maximális kihasználtságot a jelenlegi tárolóhely, úgyhogy kénytelen leszek abbahagyni a vásárlást is. :)
 
Remélem tudtam segíteni azoknak, akik éppen sminktárolási problémával küzdenek!
Írjátok meg, ha nektek is van egy-két költséghatékony tippetek a sminkcuccok tárolására!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...